LIGE NU:

Hjørring får søde parkeringsvagter

Bilisterne i Hjørring jubler. Kommunen har fyret det parkeringsfirma som hidtil har delt bøder ud i byen. Nu planlægger de at ansætte deres egne parkeringsvagter, som skal være sødere ved bilisterne.

Hjørring kommune besluttede i går at fyre Pakeringskontrol Nord, fordi de ifølge politikerne har været for emsige med at dele bøder ud.

-Det er jo ikke altid du bare skal stikke en billet. Jeg tror faktisk, der er rigtig mange bilister, der er rigtig glade for, at vi har et politi, som har en fornuftig holdning til det, siger Arne Boelt, borgmester i Hjørring til TV2/NORD.

Vi vil gerne have haft en kommentar fra Pakeringskontrol Nord, men lederen Jørgen Petersen vil ikke kommentere sagen, før han har modtaget opsigelsen fra Hjørring Kommune.

Bilisterne i Hjørring vil dog gerne kommentere beslutningen.

-Fedt! Jeg har fået to bøder, så jeg synes, det er alle tiders, siger sygeplejerske Nana Bundgaard fra Hjørring til TV2/NORD.

Brønderslev kommune skal på byrådsmødet i morgen beslutte, om de også skal fyre Pakeringskontrol Nord. Beslutter de sig for det, vil borgmesteren samtidig have ændret parkeringsvedtægterne.

-Hvis vi vil have en helt anden optræden, så skal det altså stå i vedtægten. Vi skal overholde færdselsloven, så hvis man vil ind og regulere på noget, så er det i vedtægterne det skal ske, siger Lene Hansen, borgmester i Brønderslev til TV2/NORD.

De to kommuner overvejer nu om de i fremtiden skal samarbejde om en ny parkeringskontrol, som skal være sødere ved bilisterne.

-Vi vil gerne have mere vejledning. Hvis folk lige har parkeret deres bil, så behøver man ikke at stå og vente på, at de er gået, før man går hen og sætter et girokort i. Der vil vi gerne have, at man i stedet siger til bilisten: "Har du husket at stille din parkeringsskive", siger Arne Boelt, borgmester i Hjørring til TV2/NORD.

Bilisterne i Hjørring skal dog lige væbne sig med tålmodighed. Aftalen med Parkeringskontrol Nord udløber først til nytår.