LIGE NU:

Hjørring Kommune afsætter 10 millioner til udbedring af regnskader

Byrådet i Hjørring Kommune vedtog på et møde torsdag aften at finde 10 millioner kroner i budgettet til at udbedre akutte skader efter oversvømmelserne.

Hjørring Kommune blev hårdt ramt af de oversvømmelser, som ramte Nordjylland i uge 42. Flere områder i kommunen kom til at stå under vand, og veje blev skyllet væk af de store regnmængder.

Torsdag aften vedtog byrådet i Hjørring Kommune at finde 10 millioner kroner i budgettet til udbedring af de akutte skader, oversvømmelserne har forårsaget.

- Vi har fundet pengene flere forskellige steder i budgettet. Det har vi bestemt ikke gjort med hænderne over hovedet, fordi vi har lige været igennem hårde budgetforhandlinger, som endte med et stramt budget. Men hele byrådet rykkede sammen i denne sag, for pengene skulle findes, siger Arne Boelt (Soc.dem.), borgmester i Hjørring Kommune.

Arne Boelt har siden oversvømmelserne efterlyst hjælp fra flere ministre på Christiansborg. Han mener, at regeringen skal se på, hvordan en lignende hændelse kan forebygges.

- Vi står ikke med hatten i hånden, men vi mener, at regeringen skal tegne nogle linjer for, hvordan vi skal handle i fremtiden. Hvis det her ikke er en 120 års-hændelse, så er man nødt til at lave en pulje i finansloven med nogle forebyggelseskroner, som de ramte kommuner kan få del i, siger Arne Boelt.

De ministre, som Arne Boelt har kontaktet efter oversvømmelserne, har ifølge borgmesteren forholdt sig forbavsende stille indtil videre. Det vil formentlig være forsvars- eller miljøministeriet, der skal samarbejde med kommunerne om at forebygge oversvømmelsesskader i fremtiden.