Hjørring kommune vil skærpe tilsyn med private bosteder

Set i bagklogskabens lys har vi ikke gjort det godt nok, det må vi lære af, og der skal ske en ændring i adfærden. Det siger formanden for sundhedsudvalget i Hjørring, Karl Bornhøft (SF) efter torsdagens tragiske knivstikkeri på en ejendom i Vrå. Her var

Hjørring Kommune vil nu skærpe tilsynene med de private botilbud, kommunen har kendskab til.

- Der skal flere tilsyn til, og vi skal stille nogle skrappere krav til de private bosteder. De skal kunne give nogle tilbud, der i langt højere grad end i dag er skræddersyet den enkelte, siger Karl Bornhøft (SF) til TV2/Nord.

På den måde mener han, at markedet for at tilbyde bo- og behandlingstilbud, vil være langt mindre lukrativt for private udbydere.

I Hjørring kommune er der for tiden omkring 30 personer, der er tilknyttet private botilbud af den slags, som den 28-årige, nu varetægtsfængslede mand, gennem de seneste år har fået tilbudt. Et tilbud som betales af mandens hjemkommune, Odense.

Hjørring Kommune har således ikke andre udgifter til de 30 borgere, end de personressourcer det kræver, at sagsbehandle for borgerne efter en paragraf i serviceloven.

Selv om det altså ikke er skattekroner fra Hjørring, der går til de private udbydere på markedet, så er Karl Bornhøft klar til at kræve dokumentation for, hvilket arbejde de private udfører.

Kommunen har nemlig ikke en chance for at følge med i om tilbuddene er gode nok - eller om de overhovedet er de rigtige for de ofte psykisk dårligt stillede borgere.

Karl Bornhøft er valgt til Folketinget, og her vil han forsøge at få sagen om de såkaldte gråzone-tilbud taget op.

- Jeg vil på landsplan undersøge, om og hvordan vi kan få nogle skrappere krav i de her gråzone tilbud. Vi skal tænke på, at der er tale om borgere, der har brug for hjælp, siger Bornhøft til TV2/Nord.