LIGE NU:

Hjørring pepper landsbyerne op

Bedst som Hjørring Kommune slås med ledige lejligheder i de store byer, får den ny en håndsrækning til landsbyerne

Det er Velfærdsministeriet, der har givet Hjørring Kommune 1,25 millioner kroner til at gøre bymiljøet ved fire små byer samt områderne i nærheden af dem mere attraktivt. Det skriver NORDJYSKE Medier.

Det drejer sig om de fire landsbyer Vrensted, Poulstrup, Tolne og Uggerby. Hjørring Kommunes plan- og udviklingsudvalg havde i første omgang allerede afsat 2,5 millioner kroner til projektet, og med Velfærdsministeriets tilskud samt penge fra en særlig EU-pulje kommer kommunen op på 5 millioner kroner til projektet.

- Vi skal i gang med at det endelige program for fornyelsen. Først kommer inddragelsesfasen i forhold til borgerne i de fire byer til efteråret, hvor vi skal snakke konkrete tiltag i de enkelte landsbyer. Det endelige program skal ligge klar lige efter nytår, forklarer Helle Lassen, chef for Hjørring Kommunes plan- og udviklingsudvalg.

1. februar skal Hjørring Kommune aflevere et program, der foreslår en "helhedsorienteret indsats af fysisk, social og kulturel karakter" til Velfærdsministeriet.