Hjørring vil ikke betale

Foto: Per Frank Paulsen

Hjørring Kommune vil ikke uden videre følge en afgørelse fra Det Sociale Nævn og betale Thisted Kommune et beløb på knap fire millioner kroner.

Afgørelsen fra Det Sociale Nævn lyder, at Hjørring skal betale Thisted kommune for at tage sig af en borger, der valgte at komme på plejehjem i Thisted kommune istedet for Hjørring Kommune.
Prisen på det pågældende plejehjem var dobbelt så høj som i Hjørring, og det vil Hjørring ikke betale, når de ikke kan få udspecificeret regningen.
Så derfor har direktionen nu anbefalet, at Hjørring kommune lægger sag an mod Thisted, så det bliver op til domstolen at afgøre om, det er et rimeligt krav fra Thisted Kommune.

- Vi synes ikke, det er rimeligt. Dels fordi prisen fra et år til et andet pludselig stiger med 700 procent, og dels fordi Thisted Kommune ikke har kunnet vise dokumentation for, at kommunen rent faktisk har haft de udgifter til pågældende borger, som regningen til os lyder på, siger direktør Leif Serup, sundheds-ældre og handicapforvaltningeni Hjørring Kommune.

Den pågældende borger er en ældre kvinde, som helt efter reglerne ønsker at komme tættere på sine børn, da hun får brug for at få hjælp og komme på plejehjem. Det betyder, hun flytter til Thisted Kommune, og gennem flere år betaler Hjørring Kommune, som reglerne foreskriver, for kvindens ophold der. Forvaltningen i Hjørring reagerer, da udgiften til kvindens plejehjemsplads stiger voldsomt, ligesom man vurderer, at prisen i Thisted er tæt på dobbelt så høj som en tilsvarende plads i Hjørring Kommune.

- Thisted Kommune kan ifølge loven kun få os til at betale for de faktiske udgifter, og da kommunen ikke har kunnet få dokumentation for de udgifter, vil vi gerne have sagen prøvet af ved domstolene, siger Leif Serup.

Forsiden lige nu