LIGE NU:

Hobro: Første dag som cheftræner

Lars Justesen er cheftræner i Hobro IK året ud. Onsdag havde han første arbejdsdag i spidsen for superligaholdet.

Tirsdag stod det klart, at Hobrotræner Jonas Dal var fortid i klubben, da Hobro og Esbjerg blev enige om en overgangssum, der betød, at træneren skifter til superligarivalerne med det samme.

Det betyder et trin op ad stigen for assistenttræner Lars Justesen, som resten af året kan skrive konstitueret cheftræner på visitkortet. Onsdag havde han første træningsdag som cheftræner og en af opgaverne gik ud på at få humøret op efter nogle turbulente dage med trænerafgangen.

- Vi har slået en streg i sandet, og nu kigger vi fremad. Alt, hvad der er sket, lader vi ligge, og så handler det om at slå AGF på fredag. Dagens træning bliver noget med humør og energi, og så tager vi det taktiske i morgen, sagde Lars Justesen forud for onsdagens træning.

Den konstituerede cheftræner fortæller, at han ikke ser de store omvæltninger i den nye rolle. Han har hidtil haft ansvaret for træningsplanlægningen og styret slagets gang på træningsbanen, og sådan bliver det ved med at være.

En ting ændrer sig dog en smule. Som de fleste andre i Hobro er Lars Justesen kun på deltid, men de kommende måneder vil han kunne prioritere trænergerningen lidt mere.

- Jeg er så heldig, at jeg er bevilget orlov fra mit civile job. Så de næste tres dage kan jeg lægge fuld energi og fuldt fokus herude på stadion, siger Lars Justesen.

Rent formelt er Lars Justesen ikke godkendt til at kunne stå i spidsen for et superligahold. Det kræver nemlig en p-trænerlicens. Men de næste to måneder er der bevilget dispensation fra DBU, og træneren er overbevist om, at et eksamensbevis ikke er det, der gør forskellen.

- Papirer er en ting, men nu har været omkring det her hold de sidste 6-7 år, så jeg føler ikke, jeg mangler noget. Det er vist kun papiret, jeg mangler for at kunne stå er, så det tillægger jeg ikke, den store betydning, siger Lars Justesen.

Hobro med den nye cheftræner i spidsen skal forsøge at hente vigtige point på hjemmebane, når AGF kommer på besøg på fredag.

Hobro er nu gået i gang med at lede efter en ny cheftræner, som kan overtage efter nytår.