Foto: Henning Bagger (Ritzau Scanpix)

Hobro trækker sorteper i det nordjyske

Efter uafgjorte resultater i både Aalborg og Hjørring er det Hobro, som står med de dårligste kort på hånden i forhold til at blive i Superligaen.

Kravet var klart for de gulblussede Hobro-spillere, da de til aften gik på banen i Aalborg.

En sejr mod AaB var påkrævet, mens de skulle bruge en sejr til Randers over Vendsyssel i Hjørring, hvis de ville undgå sidstepladsen i de nævnte klubbers nedrykningspulje. 

Kampene i både Aalborg og Hjørring kom en halv time senere i gang end planlagt, da spillerbussen fra Randers var strandet i en kø på motorvejen på grund af et uheld i Limfjordstunnelen.

Læs også Superligakampe udsat: Spillerbus strandet på motorvejen

Da det var sidste spillerunde, skulle de to kampe starte på samme tid, så derfor var man også nødt til at udskyde i Aalborg.

Spillemæssigt vil ingen af de to kampe gå over i historien.

AaB havde et par pæne chancer i første halvleg, men det som tiltrak sig mest opmærksomhed, det var da Martin Mikkelsen fra Hobro i slutningen af halvlegen blev båret fra banen, med hvad der kunne ligne en slem knæskade.

Fra starten af anden halvleg kom der så fut under hjemmepublikummet. 

Kasper Kusk tog en dribletur og fandt den snarlige fodboldpensionist, Kasper Risgård, der på akrobatisk vis bragte AaB foran.

AaB havde chancer for at lukke opgøret, mens Hobro kæmpede for at få den sejr, der alt afhængig af resultatet længere nordpå, ville give dem mulighed for at overlade sidstepladsen til Vendsyssel. 

Som så mange gange før slog Mål-Pål så pludselige til.

Nordmanden, Pål Alexander Kirkevold, fik prikket et indlæg over stregen. 

Det blev dog ved det for Hobro, og dermed slutter de sidst i puljen.

Hobro skal spille to kampe mod Vejle om at rykke direkte ned fra Superligaen, mens AaB møder AGF i kampen om de europæiske pladser.

I Hjørring blev det til en tam nullert mellem Vendsyssel og Randers.

Udeholdet havde de bedste chancer, mens hjemmeholdet fightede fint for at hive det ene point hjem.