Seneste nyt:

Højsæson: Dyreinternater drukner i katte

Antallet af katte, der bliver indleveret til Nordjyllands Dyreinternat er stigende år for år, og i år er udfordringen med at få kattene videre til nye familier større end nogensinde før.

Kattene fylder år for år mere og mere i dyreinternaternes bure. På Nordjyllands Dyreinternat, der ligger ved Hjallerup, har man i år indtil nu taget imod mere end 900 katte, fortæller leder Karina Fisker.

- Vores udfordring er, at vi år efter år tænker, at nu har vi set det største katteboom. Og så bliver det 2021, og vi kan igen sige, "vi har aldrig set så mange katte", siger hun.

katte 1
Foto: Per Frank Paulsen

Og det er desværre ikke blot de katte, der bliver forsvarligt afleveret til internatet, der bliver flere af, fortæller interntatslederen.

- Vi ved det selvfølgelig ikke med sikkerhed, men vi har en fornemmelse af, der er nogen, som har anskaffet sig kat i coronatiden uden at tænke over, hvad det kræver, lyder det fra Karina Fisker.

katte 2
Foto: Per Frank Paulsen

De mange katte kommer forbi internatet, hvor de blandt andet bliver tjekket for sygdomme og eventuelt få vaccinationer. Derefter bliver de flyttet til plejefamilier, hvor de skal være, indtil der er fundet en ny familie til dem.

-  Men der er vi også udfordret, fortæller Karina Fisker, for der er så mange, der har været ude og anskaffe sig kæledyr, at det bliver sværere at finde nye familier. Katten må bliver hos plejefamilien i længere og længere tid.

Derfor lyder opfordringen fra Nordjyllands Dyreinternat, at hvis du leder efter en kat til familien, så gå efter en, der allerede er på dyreinternat. 

Se historien om de mange katte fortalt som tv-indslag i toppen af denne artikel.