Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Hoftepatienter indkaldes til kontrol

Samtlige patienter, som har fået indopereret hofteproteser på nordjyske sygehuse indkaldes nu til kontrol.

Alle patienter i Region Nordjylland med hofteproteser med såkaldt metal-metal-led bliver indkaldt til rutinetjek. Beslutningen om at indkalde alle patienterne sker, efter at det de seneste dage er kommet frem, at der kan være alvorlige sundhedsproblemer med alle typer hofteproteser lavet af metal. Derfor skal 240 nordjyske patienter nu undersøges.

På Region Nordjyllands hjemmeside fremgår det, at ingen af de nordjyske patienter har fået indopereret proteser fra det firma, som har været genstand for massiv kritik de seneste dage.

Sagen startede, da det kom frem, at en kunstig metalhofte fra det amerikanske firma DePuy kan ødelægge væv og knogler - og at der samtidig er mistanke om, at samtlige typer af metal-mod-metal-hofter kan være sundhedsfarlige.

- Alle såkaldte metal-metal proteser afgiver slidprodukter. Men vi har ikke oplevet tidlige problemer, og vi har heller ikke - efter flere år - haft patienter med slid - eller andre problemer med de metalproteser, vi bruger her, siger specialeansvarlig overlæge Poul T. Nielsen fra de ortopædkirurgiske afdelinger på Aalborg Sygehus til Regionens hjemmeside.