LIGE NU:

Høj dødelighed på Sygehus Vendsyssel

Dødeligheden på Sygehus Vendsyssel er 14 procent højere end landsgennemsnittet, viser nye tal.

Nye tal fra Operation Life
De nye tal er kommet i forbindelse med kampagnen Operation Life, der har til hensigt at nedsætte dødeligheden på landets sygehuse, noget der tilsyneladende er brug for på Sygehus Vendsyssel.

- Vi tager tallet alvorligt, men vi er nødt til at komme længere ned i tallene for de enkelte diagnoser eller se en udvikling over tid, før vi kan blive klar over, om vi virkelig har et problem, eller om der er tale om andre forklaringer, forklarer cheflæge Michael Andreassen fra Sygehus Vendsyssel.

Der dør flere i Nordjylland
Der dør generelt flere på de nordjyske sygehuse i forhold til landsgennemsnittet, kun Aalborg Sygehus er under gennemsnittet, mens det nordjyske gennemsnit er 5 procent højere end for resten af landet. Tallene skal dog tages med et gran salt, der kan være en række faktorer og fejlkilder, der kan have indvirkning på tallene.

- Umiddelbart ser tallene ud til, at vi har noget at arbejde med. Men samtidig er det vigtigt at være varsom med at sammenligne tal på tværs af regioner og enkeltsygehuse og på den baggrund konkludere, hvilket sygehus der er bedst. Der er en statistisk usikkerhed omkring de enkelte tal, siger kvalitetschef i Region Nordjylland Jens Kjær-Rasmussen.

Nye tal om tre måneder
Kampagnen Operation Life kommer med nye tal hvert kvartal, så sygehusene hele tiden kan se om de har forbedret sig.