LIGE NU:

Høje bygninger forarger

To 30 meter høje lagerbygninger kan være på vej ved Hirtshals Transport Center. Det forarger flere partier, Naturfredningsforeningen og hundredvis lokale, der mener, det ødelægger den flotte natur.

Hvis det står til flertallet i byrådet i Hjørring vil to 30 meter høje lagerbygninger i fremtiden tone frem ved Hirtshals Transport Center. Men det vil ødelægge den flotte natur, mener flere uafhængige kilder.

- Jeg forstår det slet ikke. Det vil ødelægge det meste af udsigten, da to så store klodser slet ikke passer ind i resten af området, siger Jørgen Rotbøll, der bor få hundred meter fra der, hvor bygninger skal placeres.

Derfor har Jørgen Rotbøll og flere andre lokale skrevet til kommunen med deres kritik. Og mere end 150 har skrevet under på kritikken.

De lokale får også medhold fra Naturfredningsforeningen og flere politikere.

- Der er ingen logik i det. Bygningerne vil slet ikke passe sammen med de andre bygninger og naturen, så jeg synes, man skal finde en anden løsning, siger Jørgen Bing (SF), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Om de to bygninger skal opføres bliver besluttet på onsdagens byrådsmøde. Umiddelbart vil Venstre, Konservative og de fleste Socialdemokrater stemme for.

- Hirtshals er porten til Skandinavien, så det er vigtigt at udbygge der. Og det kan ikke gøres mindre, for de robotter, der skal arbejde i bygningerne, kræver plads, siger borgmester Arne Boelt (Soc.Dem.)