Foto: Thomas Gaardsmand

Højere hastighed giver flere passagerer i busserne

Nordjyllands Trafikselskab støtter forslaget om højere hastigheder for busser på motorveje. Hvis forslaget realiseres vil det betyde flere og endnu mere tilfredse passagerer, lyder det.

- Set ud fra et passagersynspunkt er der ingen tvivl om at højere hastighed for busser på motorveje vil styrke den kollektive trafik. Vi ønsker alle at styrke den kollektive trafik og vi støtter forslag der kan tiltrække flere passagerer til den kollektive trafik. Højere hastighed vil betyde kortere rejsetid. Rejsetiden er et af de vigtige konkurrenceparametre, der kan flytte passagerer fra biler og over i busser. Det er jo noget alle ønsker, siger Thomas Kastrup-Larsen, bestyrelsesformand for NT.

NT har i de senere år satset på hurtigere og mere direkte busser. Satsningen er især sket i de store nordjyske trafikkorridorer ind mod Aalborg. Udover, at der er indsat nye X-busser med højere komfort, gratis internet m.v., har NT rettet ruterne ud, med færre stop til følge og mere direkte kørsel mellem de store byer.

Omlægningen har betydet at NT i perioden 2009 til 2012 har opnået en passagervækst på 25 %, hvilket er en høj vækst i set i forhold til, at den kollektive trafik konkurrerer med privatbilismen.