LIGE NU:

Højere hastighed på nordjyske motorveje

Nordjydske bilister kan se frem til hurtigere trafik på motorvejene omkring Limfjordstunnelen.

De nordjyske bilister kan nu sætte farten op på motorvejene ved Aalborg. Vejdirektoratet har valgt at hæve hastighedsbegrænsningerne på dele af strækningerne omkring Limfjordstunnelen.

-Vi har fået henvendelser fra trafikanter, der er uforstående overfor de nuværende hastighedsbegrænsninger. Men årsagen til at der først sker ændringer nu er altså problemet med den gamle to cifrede skiltning, som der nu er ændret, siger Afdelingsleder for Plan og Trafik i Nordjylland.

Hastigheden bliver sat op til 110 kilometer i timen fra 90 kilometer i timen på strækninger både nord og syd for Limfjorden. Kun når der er tæt trafik sænkes fartbegrænsningerne periodevis.

-Vi har fået et nyt its-system, der, gør, at det nu er muligt, at skilte med 110 km/t. De gamle skilte på 90 km/t er blevet skiftet ud med nye elektroniske skilte, så hastigheden løbende kan reguleres alt efter trafiksituationen, siger Vagn Bech, afdelingslederen.

Nord for tunnelen i nordgående retning er hastigheden allerede sat op til 110 kilometer i timen. Efter sommerferien hæves hastighedsbegrænsningerne også før tunnelen i nordgående retning.

I sydgående retning øges hastighedsbegrænsningen til 110 kilometer i timen næsten helt frem til tunnelen, nemlig frem til det såkaldte Borgmestersving.

-Der er ingen grund til, at folk kun må køre 90 km/t, når der ikke er ret meget trafik på vejene omkring tunnelen. Ved at sætte fartgrænsen op signalerer vi, at det er rimelige hastigheder trafikanterne fremover kan køre under, siger Vagn Bech.

Hastighedsbegrænsningerne nede i selve tunnelen bliver ikke hævet. Her må bilisterne fortsat kun køre 90 kilometer i timen.