Højere skat i yderområder

Ni af landets kommuner sætter skatten op og seks sætter den ned. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, oplyser TV2 Finans.

Ud af de ni kommuner, der har sat skatten op, er fire af dem nordjyske. Det drejer sig om Hjørring, Jammerbugt, Læsø og Mariagerfjord.

Generelt er der en tendens til, at de høje procenter findes i yderliggende kommuner, hvor den økonomiske aktivitet er svag. Samtidig findes de laveste i og omkring de større byer, hvor den økonomiske aktivitet typisk er høj, oplyser TV2 Finans.

- Der er således ganske mange, der vil kunne få mere ud af deres indkomst ved at bosætte sig i en billigere kommune. Det man i den forbindelse skal overveje er, hvad det vil koste at pendle, og om man kan få hverdagen til at hænge samme, hvis man skal hente og bringe. Derfor ender det typisk med, at man får bedst økonomi ved at vælge en kommune med god infrastruktur eller også, at mindst den ene part finder sig et job i nærområdet, siger Ulrikke Ekelund, cheføkonom i BRFkredit til TV2 Finans.

- Den helt store synder i forhold til, om det kan betale sig at bosætte sig i en billig kommune er, hvis man er nødt til at anskaffe sig to biler. Afskrivningerne på en bil er ofte så høje, at det kan få fortegnet til at blive negativt på selv meget gunstige regnestykker, siger hun

Den gennemsnitlige kommunale skatteprocent ligger på 24,91 procent. Det skal sammenlignes med den kommunale skatteprocent fra sidste år, der lå på 24,92 procent.

Alt i alt er ændringen på landsplan således uændret, men bor man i en af de kommuner, der har sat skatten op eller ned, vil det kunne mærkes på pengepungen.


Seneste nyt

fra Nordjylland