01:01

Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Højskolerne indtog biblioteket

Igennem de senere år er flere højskoler lukket, og de resterende forsøgte i dag at tiltrække nye elever med musik, portrætmaling og bodypaint.

Normalt er der ro på et bibliotek, men med bodypaint, portrætter og musik sætter Hovedbiblioteket i Aalborg fokus på højskolerne.

- Det er noget vældigt dansk, for det er noget, hvor du kan komme uanset hvem du er, hvad uddannelse du har, du kan vælge dig ind på forskellige interesser, du kan komme ligesom du er. Det er sådan set det samme på bibliotekerne, siger bibliotekar og arrangør Birgitte Rohbrandt til TV2/Nord.

De senere år er flere højskoler lukket i Nordjylland, men på Vrå Højskole kan man præsentere det største overskud i 20 år. Højskoleelev Sabrina Pedersen fra netop Vrå Højskole ville ikke have været foruden et højskoleophold.

- Nu vil jeg jo gerne arbejde med billeder, så hvis det bliver det jeg kommer ind på, så kan jeg helt sikkert bruge rigtig meget af det jeg har lært, siger højskoleelev på Vrå Højskole Sabrina Pedersen til TV2/Nord.