LIGE NU:

Holmsø Huset-ejer gør hurtigt comeback

Kun få måneder efter at være gået konkurs med en milliongæld er to typehusfirmaer som fugl Fønix genopstået af asken.

Hovedpersoner fra typehusfirmaerne Holmsø Huset og Danflex Huse, der begge for nylig er gået konkurs, har på rekordtid startet nye selskaber og er nu i fuld gang med byggeriet igen.

Mens kreditorerne har udsigt til flere års sagsbehandling og tab på flere hundrede millioner kroner, har de nye firmaer overtaget en stribe af kunderne fra de konkursramte selskaber, skriver dagbladet Børsen.

Advokater opfatter det som normal praksis, mens kreditorerne især i Holmsø Husets tilfælde er skuffede over
ejerens gentagne konkurser.

Typehusfirmaet Holmsø Huset i Fjerritslev, med ejeren Anders Jørgen Sønderstrup i spidsen, gik konkurs i december og efterlod flere hundrede kreditorer med ubetalte regninger for i alt 800 millioner kroner. Allerede i februar, tre måneder efter konkursen, oprettede Anders Jørgen Sønderstrups hustru byggeselskabet Han Herred Byg. Selskabet har Anders Jørgen Sønderstrup ansat som projektdirektør, men i branchen er det
almindelig kendt, at det er ham, der styrer hele butikken.

Han Herred Byg bruger det samme logo som Holmsø Huset, og en stribe af Holmsø Husets projekter figurerer nu på Han Herred Bygs hjemmeside. Ifølge hjemmesiden har Han Herred Byg "overtaget rettighederne til salg af Holmsø Huse" og ifølge lokale er det Holmsø Husets værktøj, skure og containere, der bruges, når Han Herred Byg arbejder.

Lovgivningen forhindrer ikke folk, der er gået konkurs, i at starte nye firmaer, men Børsen har talt med en række kreditorer, der er utilfredse med, at Anders Jørgen Sønderstrup, der har tre tidligere konkurser bag sig, nu igen følger en konkurs op med et nyt firma. Anders Jørgen Sønderstrup ønsker dog ikke selv at kommentere sagen.