Barer og hoteller: - Nye restriktioner er en katastrofe

Den nordjyske formand for HORESTA, Lars Mouritzen, er utilfreds med de nye skærpede retninglinjer, som han mener trækker tæppet væk under restaurationsbranchen.

Den nordjyske formand for brancheorganisationen for hotel- og restaurationsbranchen HORESTA, Lars Mouritzen, tøver ikke med at kalde regeringens nye skærpede retningslinjer for en katastrofe for hotel- og restaurationsbranchen.

Stramningerne betyder, at barer, restauranter og cafeer over hele landet fra i morgen skal lukke klokken 22, og ansatte og gæster skal bære mundbind, med mindre man sidder ned.

- Det er ødelæggende for vores branche, nu er tæppet virkelig trukket væk under os, siger Lars Mouritzen.

Han forklarer, at reglerne vil ramme forskelligt, alt efter hvem man spørger.

- Det er klart, at det er ekstra hårdt for barerne, at de skal lukke allerede klokken 22, men det rammer også restauranterne, som kun kan sælge bordet en gang i løbet af en aften, når de skal lukke så tidligt, siger Lars Mouritzen.

Forvirring hos gæsterne

Men allermest frygter han, at de nye retningslinjer skaber forvirring hos gæsterne, som derved holder sig væk.

- Vi kommer til at se et hav af aflysninger for eksempel konfirmationer og barnedåb og andre private arrangementer, siger Lars Mouritzen.

Han forklarer, at restauranterne, hvis ellers de har plads nok til at overholde kvadratmeter-reglerne, stadig gerne må have op til 500 gæster.

- Vi må stadig gå op til de 500 sidddende gæster, hvis alle regler bliver overholdt. Men der er helt sikkert gæster, som vælger at aflyse, fordi de hører nogle langt lavere tal blive nævnt i forbindelse med forsamlinger på maksimalt 50 personer. Og det er uklart, hvilke regler der gælder hjemme hos folk privat. Så jeg kan godt forstå, hvis folk er utrygge og forvirrede, siger Lars Mouritzen på baggrund af dagens nye udmeldinger.

Han siger, at branchen selvfølgelig retter ind, men at det kan få nogle store konsekvenser.

- Det vil helt sikkert give dødsstødet til mange i branchen, siger Lars Mouritzen.


Seneste nyt

fra Nordjylland