Hotelkæder på vej til Danmark

Internationale hotelkæder er på vej til Danmark. Det vil primært være København som der vil blive satset på, men også eksempelvis Aalborg kan blive aktuel. Det kan trække flere gæster til Danmark, vurderer branchemand.

<b>Hotelkæder til Aalborg?</b>
Internationale hotelkæder bliver en del af bybilledet i de store danske byer i fremtiden. Det mener Martin Dyrholm, teamleder Hotel & Leasure, Colliers Hans Vestergaard.
Og det vil kun være nogle af de store hoteller, der vil være i de internationale kæders søgelys, vurderer Martin Dyrholm.

- Alt under 100 værelser, er noget et ægtepar kan hygge sig med. De små hoteller er ikke interessante for de store kæder, siger Dyrholm, der mener, at de store spillere mangler at komme på banen i Danmark.
Blandt de kæder, som Dyrholm spår en fremtid i Danmark, er Intercontinental, Holliday Inn og Four Seasons.

<b>Velkommen til Danmark</b>
I Horesta, der er hotel-, restaurant- og turisterhvervets brancheorganisation, hilses de internationale kæder velkommen i Danmark.

- Jeg kender ikke til nogle specifikke planer, men de er velkomne, siger Jens Zimmer Christensen, direktør på Hotel Maritime og medlem af Horestas bestyrelse.

<b>Finanskrise udsætter</b>
Han påpeger dog, at hvis der er nogen, der har planer om at ekspandere til Danmark nu, så vil de formentlig udsætte projekterne, til den internationale finanskrise er drevet over.

<b>Kædehotellerne er populære</b>
InterContinental bliver de næste på det danske marked, når Crown Plaza Hotel, der bliver en del af Copenhagen Towers står færdig i Ørestaden i 2010.
Kædehotellerne har et ry og vil blive populære blandt gæsterne og især forretningsrejsende, der ofte overnatter på hoteller rundt om i verden, mener Martin Dyrholm.

- Hotellernes navne er en mærkevære, og det skaber tryghed, siger han.

<b>Aalborg kan blive aktuel</b>
Også i Horesta opfattes hoteller med et godt ry som et trækplaster til den by, de ligger i.
Det vil primært være København og Århus, der kan tiltrække de store kæder, men også større provinsbyer som Aalborg, Odense og Esbjerg har potentiale, hvis de rigtige projekter dukker op.
/ritzau/