LIGE NU:

Hoteller skærper brandprocedurer

Efter branden på Svinkløv Badehotel blusser debatten om sikkerhed på ældre hoteller. Selv nordjyske hoteller med moderne alarmeringssystemer, går nu procedurerne efter.

For to uger siden oplevede 70 hotelgæster deres livs mareridt, da Svinkløv Badehotel brændte. Efterfølgende har flere af hotelgæsterne kritiseret sikerheden på hotellet.

Svinkløv Badehotel levede godt nok op til de krav, der er stillet til hotellet i forhold til brandsikkerhed, men da hotellet er så gammelt som det er, skal det ikke leve op til nye krav om blandt andet alarmer, der automatisk sender besked til beredskabet. Det betød, at gæsterne selv måtte vågne og opdage branden, da der heller ikke var vågen nattevagt.

Kunstneren og designeren Monica Ritterband har kastet sig ind i kampen for at få loven lavet om, så alle hoteller, uanset alder, skal underkastes de samme krav til brandsikkerhed.

- Politikerne skal gå ind og stramme brandlovgivningen, så gamle ejendomme bliver opdaterede og bliver brandsikre at færdes i og være i og bo i, siger Monica Ritterband.

Den opfattelse deler Peter Chr. Bühlmann Jensen, som er direktør på Ruths Hotel i Skagen og bestyrelsesformand for Hjorths Badehotel, som ligger i Kandestederne lige syd for Skagen.

- Det burde være en selvfølge, at de har ens regler, uanset alder på bygningen. For gæsten skal jo ikke sidde og tænke på, om det er de nye eller gamle reglementer, der findes, siger han.

Ruths Hotel er af noget ældre dato, men gennemgik i 2005 en totalrenovering. I den forbindelse blev der installeret automatisk brandalarmering, der vækker gæster og tilkalder beredskabet, hvis der skulle opstå brand.

- Det er en tryghed for gæsten at vide, at alarmen går direkte til beredskabet, siger Peter Chr. Bühlmann Jensen.

Samme alarmeringssystem findes på Hjorths Hotel, som senest er renoveret i 1993. Her har branden på Svinkløv givet anledning til en mindre ændring af procedurerne for at forebygge brand.

- Noget at det første, jeg gjorde, var at sætte et skilt op, hvor der stod, at man ikke må lade tørretumbleren køre efter at personalet er gået hjem. Nu så vi jo, hvordan en tørretumbler kan bryde i brand, siger Peter Chr. Bühlmann Jensen med henvisning til at det netop var tørretumbleren på Svinkløv, der startede branden.

Ligeledes er der på Ruths Hotel set på procedurerne, og det betyder, at den vågne nattevagt altid skal have gæstelisten på sig, så han hurtigt kan evakuere hotellet i tilfælde af brand.

Når Svinkløv Badehotel genopføres, bliver det efter det nye bygningsreglement, der stiller strengere krav til brandsikkerheden.

Lysregulering

play Strømnedbrud ramte Nordjylland: Mange lyskryds stadig ude af drift

håndbold

Nordjysk minister får OL fra første parket: - Jeg glæder mig til hvert eneste sekund

sygeplejersker strejke 2

Sygeplejersker kræver regionen til forhandlingsbordet: - I skal tage ansvar for strejken

Hotel Viking

Mand afgået ved døden efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Lysregulering

play Strømnedbrud ramte Nordjylland: Mange lyskryds stadig ude af drift

håndbold

Nordjysk minister får OL fra første parket: - Jeg glæder mig til hvert eneste sekund

Til forsiden

Til forsiden