HTS fordømmer blokade

Arbejdsgiverorganisationen HTS fordømmer de selvbestaltede blokader fra vognmænd og chauffører. Det ødelægger forhandlingerne med politikerne, siger direktør.

Ødelæggende for forhandlingerne med justitsministeren og skadeligt for erhvervet. Det er, hvad de selvbestaltede vognmænd og chauffører opnår ved de ulovlige blokader af færgelejer og grænseovergange, som de har iværksat.

Det siger direktør Michael Svane fra arbejdsgiverorganisationen HTS.

- Vi tager skarpt afstand fra de ulovlige blokader. Det gør det ikke nemmere at forhandle med justitsministeren om en ændring af bødestraffene for overtrædelse af køre- og hviletidsbestemmelserne. Samtidig er det ødelæggende for et erhverv, der taler om at få et bedre image, siger Michael Svane til Ritzau.

HTS repræsenterer transportvirksomheder med en samlet lønsum på 10 milliarder kroner og over 25.000 chauffører. Breder blokaderne sig til grænseovergangen ved Padborg, som de vrede chauffører har varslet, kan der blive kaos ved grænseovergangen søndag aften.

- Søndag er typisk en stor trafikdag, hvor der nemt kan samles hundredvis af lastbiler ved grænsen for at køre ind i Tyskland, når kørselsforbuddet ophæves klokken 22. Blokaderne chikanerer en masse mennesker og ødelægger det for en masse transportvirksomheder, siger Michael Svane. I Tyskland har lastbiler kørselsforbud på motorvejene i weekenden.

/ritzau/