Hundeejere kender ikke bødetakster

02:37

Hunden Tilde stak af hjemmefra. Det kostede ejerne en bøde på 4.000 kroner. Foto: Iben Hedemann

1 af 2

I juli 2010 blev hundeloven lavet om. Det har betydet en væsentlig forhøjelse af bødetaksten, hvis en hund stikker af hjemmefra. Men bøder på op mod 10.000 kroner får tilsyneladende ikke hundeejerne til at passe bedre på deres bedste ven.

Det kan være dyrt at holde hund. Især hvis man ikke kan holde på den. Den 2. januar stak den dansk-svenske gårdhund, Tilde, af fra sit hjem tæt på Guldbæk. Tilde blev fundet af noget forbipasserende. Og det var en dyr fornøjelse.

- Det kostede kr. 1000 for at overnatte på internatet, og der kom hun ud for at blive skannet for en chip. Og så kostede det kr. 3000 i bøde fra politiet, fortæller Tildes ejer Birgitte Koldsø.

Bøden på i alt 4.000 kroner skyldes, at Tilde ikke bar et halsbånd, da hun løb hjemmefra. Og siden juli sidste år har det været rigtig dyrt. Her blev bødetaksterne kraftigt hævet. 

- I betragtning af, at der tidliger var mage bøde sager, håbede vi at en skærpelse af bødestraffen ville formindske det antal. Det er desværre ikke helt slået igennem endnu, og det er det, der undrer os, siger politikommissær Kristian Nørgaard Thomsen fra Nordjyllands Politi.

Og noget tyder på, at hundeejerne ikke er klar over de høje bødetakster. For politiet skriver nemlig stadig mange bøder ud. Siden 1. januar i år har politiet haft 102 sager om løsgående hunde. De hundeluftere, som TV2/Nord i dag mødte ved Østre Anlæg i Aalborg, var alle meget overraskede over, hvor dyrt det kan blive, hvis hunden stikker af. Birgitte Koldsø er blevet 4.000 kroner fattigere, men en erfaring rigere.

- Nu har Tilde halsbånd på hele tiden. Jeg synes, det er for mange penge, hvis hun løber væk, slutter hun.

Eksemlper på bøder:


  • Hunden er ikke mærket: 2.000 kr.
  • Hunden bærer ikke halsbånd/skilt: 1.000 kr.
  • Hunden strejfer: 2.000 kr.
  • Hunden er ikke ansvarsforsikret: 3.000 kr.
  • Ophold på internat og evt. dyrlæge regning: 1.000 - 3.000 kr

Bøderne gælder kun lovlige hunde. Er hunden en af de 13 forbudte hunderacer, er bøden endnu højere.
Gør hunden skade på andre, mens den strejfer, er bøden endnu højere.

Forsiden lige nu