Der er store revner i huset i Gundersted.

Tanja Lykkegaard troede, hun havde købt et fint og sundt hus og tegnede ikke ejerskifteforsikring, det fortryder hun nu

1 af 3

Hus med skader koster

Kun halvdelen af alle huskøbere vælger ejerskifteforsikring, viser en undersøgelse, men det kan blive et dyrt sted at spare, advarer brancheorganisationen Forsikring og Pension. Og det kan en uheldig husejer fra Gundersted skrive under på. [size=3][/size]

Tanja Lykkegaard købte for fire år siden hus i Gundersted mellem Aars og Nibe, og hun tegnede ikke den frivillige ejerskifteforsikring.

- Jeg var jo førstegangskøber og kendte ikke så meget til det, men jeg fik at vide, at huset var i fin stand, fortæller Tanja Lykkegaard.

I dag ærgrer hun sig over, at hun ikke fik tilbuddet om at tegne ejerskifteforsikringen og fik sat sig ind i, hvad en sådan forsikring ville betyde, for huset i Gundersted har vist sig slet ikke at være i god stand.

- Vi ville have et nyt klædeskab inde i soveværelset, og i den forbindelse rev jeg lidt af gulvtæppet af derinde, og kunne se, at der var en revne, så fortsatte jeg med at rive i tæppet, og jeg fik et chok. For revnen fortsatte over hele gulvet, ud i gangen og videre i køkkenet, siger Tanja Lykkegaard.

Det viste sig, at være langt mere alvorligt end hun og kæresten overhovedet kunne forestille sig, den dag for et år siden, da de lige ville lave lidt om i soveværelset.

Siden har undersøgelser vist, at huset er så godt som ubeboeligt på grund af så store revner i konstruktionen.

- Huset kan jo falde sammen, hvornår det skal være, og vi tør ikke bo her, siger Tanja Lykkegaard.

Det er stik imod brancheorganisationen Forsikring og Pensions anbefalinger at handle hus uden at tegne en ejerskifteforsikring, selv om en sådan forsikring ikke er lovpligtig. Men det kan komme til at koste dyrt, hvis der er noget galt som ikke står beskrevet i tilstandsrapporten, for så hænger man nemlig som køber oftest selv på regningen.

- Medmindre man står med en fuldstændig ren tilstandsrapport og man selv kan se at her er der ikke noget at komme efter, så altid, altid tegn en ejerskifteforsikring, hellere en gang for meget end en gang for lidt, lyder det fra forsikringskonsulent hos Forsikring og Pension, Riccardo Krogh Pescatori.