Tre huse ramt af vildfarne raketter - boligerne er udbrændte

00:19

Et hus i Brovst udbrændte nytårsnat på grund af en vildfarende raket. Foto: Per Frank Paulsen

For tre nordjyske familier fik nytårsaften særdeles alvorlige følger, da deres boliger brændte ned på grund af vildfarne raketter. Det ene hus ligger i Brovst, det andet, et dobbelthus, i Tornby.

Det var usædvandligt sort uheld, da en vildfaren raket ramte ind i en carport og satte ild til såvel carport som den bil, der holdt parkeret der. Trods hurtig og ihærdig indsats fra carportens ejere, så lykkedes det ikke at redde hverken bil, carport eller det hus, som carporten stødte op til.

Det hele brændte ned. Beboerne var ellers hurtig ude med pulverslukker i forsøget på at slukke branden, men uheldigvis løb pulverslukkeren tør, og mens man forsøgte at finde alternativer, tog flammerne for alvor fat. 

Huset stod således ikke til at redde.

Hus i Brovst udbrændte nytårsnat. Foto: Per Frank Paulsen

Et dobbelthus adskilt af en garage i Tornby gik nytårsaften også op i flammer. Også her var der tale om en vildfaren raket, der uheldigvis landede i husets tagkonstruktion.

Et dobbelthus i Tornby ved Hirtshals gik nytårsaften også op i flammer. Foto: Per Frank Paulsen

Husenes beboere var hjemme, men det lykkedes heller ikke dem at få slukket branden. Onsdag fomiddag var Nordjyllands Beredskab igen på adressen i Tornby, hvor ilden pludselig var blusset op igen. Dog skulle den nu igen være under kontrol.

Onsdag fomiddag var Nordjyllands Beredskab igen på adressen i Tornby, hvor ilden pludselig var blusset op igen. Dog skulle den nu igen være under kontrol. Foto: Thomas Gaardsmand

Det er dette triste syn, beboere på Bjergfyrvej i Tornby i dag 1. januar bliver mødt med. De er genhuset efter den voldsomme og ødelæggende brand nytårsaften. Foto: Malthe Birger Jensen

Nordjyllands Politi oplyser, at de særdeles uheldige beboere i nat er blevet genhuset.

00:17

Et hus i Tornby udbrændte nytårsnat på grund af en vildfarende raket. Foto: Per Frank Paulsen

Luk video

 

00:41

Vagtchef hos Nordjyllands Politi, Poul Fastergaard om nytårsaftenens vildfarne raketter. Foto: Robert Bedsted

Luk video

Forsiden lige nu