Husejer vil have rettet farligt sving ud

Et hus i Øland er flere gang blevet påkørt af biler - og senest en bus

En husejer på Øland mener, at et kommunalt sving med t-kryds er så farligt, at det bør laves om.
Eivin Mathiesen har boet på Østerbyvej på Øland i 30 år. I løbet af de seneste 15 år er hans hus, som ligger i et sving, blevet ramt af henholdsvis en traktor, en grisetransport og senest en skolebus i denne uge.
Derudover har der i årenes løb ifølge Eivin Mathiesen været flere tilfælde med påkørsler af fodgængere og en knallertkører.
I ingen af tilfældene er der sket alvorlige skader. Men Eivin Mathiesen mener alligevel, at krydset er farligt, og derfor vil ham have det sikret. Med kommunens hjælp.
Han har før forsøgt at få den gamle Brovst Kommune til at gøre noget ved krydset, men uden held. Nu håber han på, at Jammerbugt Kommune vil gøre noget ved sagen.
- Man kan ikke se ordentligt rundt i svinget, bilister kører ofte for stærkt rundt i kurven, og så skærer mange hjørner af, så de kommer over i modsatte vejbane. Og så er der risiko for sammenstød. Det skete for eksempel i torsdags. Her kom to busser fra hver vej rundt i svinget, og da den ene buschauffør trak for langt over i modsatte vejbane, forsøgte den anden at undvige. Og så ramte han mit hus, forklarer Eivin Mathiesen og tilføjer:
- Det, jeg gerne vil have, er at kommunen ændrer t-krydset og retter vejen ud, så der ikke er så farligt et sving.
Jammerbugt Kommune vil se på krydset i løbet af de næste par uger.

Forsiden lige nu