Foto: Ib William Christensen

Huspriserne er steget mest i Nordjylland

I årets første kvartal er Nordjylland den landsdel, der har oplevet den største stigning på huspriserne.

Af alle landsdele er Nordjylland den landsdel, der har oplevet de højeste prisstigninger på huse i årets første kvartal. Det skriver business.dk.

Alle regioner har oplevet opsving, men Nordjylland topper med 3,2 procent i stigning i forhold til fjerde kvartal af 2014.

Ifølge Danske Banks cheføkonom, Steen Bocian, er der en lille frygt for en boligboble i de største byer - blandt andet Aalborg.

- Om der er tale om en boble på boligmarkedet i øjeblikket er det desværre vanskeligt at give et entydigt svar på - risikoen er bestemt til stede, men dog kun i København, Aarhus og Aalborg. Vi har ikke at gøre med en landsdækkende boble, hvis der er tale om en boble. Uanset om der er tale om en boble eller ej, så skal man være opmærksom på, at de forhold som aktuelt driver priserne på særligt lejligheder op, kan ændre sig. Hvis renten om nogle år begynder at stige mere markant, så kan priserne i de store byer desværre godt falde ganske meget, skriver Steen Bocian i en kommentar til tallene.

Ifølge en opgørelse fra Bolius, boligejernes videnscenter, er det kun i Aarhus, Aalborg, Morsø og Frederiksberg Kommune, at boligpriserne nu er oppe på samme niveau som inden finanskrisen i 2008.