Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Huspriserne falder - men ikke i Nordjylland

På landsplan er boligpriserne faldet 7,4 procent i årets første kvartal sammenlignet med første kvartal sidste år. Men i Nordjylland er priserne på parcel- og rækkehuse steget.

Boligpriserne faldt 7,4 pct. i 1. kvartal sammenlignet med 1. kvartal 2011. Prisfaldet gælder samtlige ejerboligtyper, og prisfald er generelt for hele landet. Det viser nye tal fra Realkreditrådet.
Men der er dog et enkelt sted, hvor prisudviklingen er gået den anden vej, og det er på nordjyske parcel- og rækkehuse. Mens der var prisfald på ejerlejlighederne i regionen, så steg huspriserne beskedent med 0,8 procent.

Sammenligner man priserne fra første kvartal 2012 med fjerde kvartal 2011, er prisstigningen endnu større i Region Nordjylland. Her steg huspriserne med 3,1 procent, mens prisen på ejerlejligheder dog faldt med næsten otte procent. I denne periode steg priserne på ejerlejligheder i andre af landets regioner.

- Går man et spadestik dybere i handelstallene, så kan man se, at der gives store nedslag i priserne i forbindelse med handlerne. Sælger slog i gennemsnit 135.000 kr. af prisen på de huse, der blev handlet i 1. kvartal. Det svarer til et prisnedslag på 8 pct. på et gennemsnitshus. Forinden havde sælger slået 125.000 kr. af prisen, mens boligen stod til salg. Det er selvfølgelig ærgerligt for sælger, at der må gives afkald på en stor bid af boligformuen. Til gengæld kan sælger glæde sig over, at boligen er solgt. Og man kan måske hente noget af det tabte ind ved lignende nedslag, hvis sælger skal ud at købe en ny bolig, siger direktør i Realkreditrådet Ane Arnth Jensen.

Samtidig stiger handelstiderne for alle boligtyper. De huse, der blev handlet i 1. kvartal 2012 havde stået til salg i 230 dage svarende til knap 8 måneder. Tilsvarende havde ejerlejlighederne stået til salg i 188 dage. Det svarer til 6 måneder.