Huspriserne stiger - også i yderkommunerne

Priserne på huse stiger landet over, også i land- og yderkommunerne, hvor huspriserne det seneste år er steget i syv ud af ti kommuner. Der handles mærkbart flere huse, og vi skal tilbage til 2008 for at finde en tilsvarende handelsaktivitet. Det viser Realkreditrådets boligmarkedsstatistik for 2. kvartal 2015.

Huspriserne stiger og fortsætter dermed tendensen fra starten af året. Boligmarkedet understøttes blandt andet, at boligrenterne fortsat historisk set er på et lavt niveau og af fremgangen i beskæftigelsen.

På landsplan er huspriserne i gennemsnit 7,5 pct. højere end for et år siden, mens priserne på ejerlejligheder er gået op med 10,5 pct. Priserne på huse er steget mest i Region Hovedstaden, hvor priserne i gennemsnit er ca. 10 pct. højere end for et år siden. Stigningen har været lidt mindre i Region Sjælland og Region Midtjylland, hvor priserne er 8 pct. højere end sidste år, mens priserne på huse i Region Syddanmark og Region Nordjylland er henholdsvis 5 pct. og 4 pct. højere.

-Vi har længe set prisstigninger i Hovedstadsområdet, men prisstigningerne har spredt sig til alle regioner i landet. Faktisk har 83 af landets kommuner oplevet højere handelspriser end i den tilsvarende periode året før, siger Ane Arnth Jensen.

I de kommuner, som normalt betragtes som en landkommune eller en yderkommune, er der tale om stigende huspriser på årsbasis i syv ud af ti kommuner.

-Det er interessant, at der er tale om stigende huspriser for syv ud af ti land- og yderkommuner. Der er således en del lyspunkter også langt væk fra Hovedstadsområdet, siger Ane Arnth Jensen.

Opsvinget på boligmarkedet kan også ses på handelsaktiviteten. Der var omkring en fjerdedel flere hushandler og en tredjedel flere ejerlejlighedshandler sammenlignet med samme periode året før.

-Mange huse skiftede hænder i det seneste kvartal, og det er første gang siden 2008, at vi har oplevet et kvartal med så mange hushandler, siger Ane Arnth Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland