LIGE NU:

Hvad nu, Agri Nord?

Spørgsmål som "hvorfor" og "hvad nu" melder sig, efter at 31 konsulenter tidligere på måneden opsagde deres job ved Agri Nord. Formanden er frustreret og overrasket over hele situationen.

Det har været en travl måned for Carl Christian Pedersen, der er formand for Agri Nord. Siden 31 medarbejdere i økonomiafdelingen i Aars først på måneden opsagde deres stilling for at lade sig ansætte ved LandboNord, har telefonen kimet.

Det store spørgsmål har været "hvorfor"? Hvorfor forlader 31 mennesker deres stilling ved Agri Nord, hvorfor opdagede ledelsen ikke den store utilfredshed, og måske vigtigst af alt - hvad så nu?

Det var 400 landmænd mødt op for at få svar på, da der i går blev holdt krisemøde.

- Der er en stor utryghed ved tanken om, om vi kan håndtere det her fra landboforeningen. Det kan vi, siger Carl Christian Pedersen.

Han mener ikke, at der har været indikationer om masseopsigelserne, og kalder hele situationen meget frustrerende.

- Hvordan kan det lade sig gøre, at man ikke opdager, at 31 konsulenter er utilfredse?

- Jeg ved det ikke. Måske får vi svar på det på et eller andet tidspunkt, men jeg støtter mig lidt til, at der i går aftes trods alt var 125 af vores medarbejdere, der valgte at bruge deres fritid på at deltage i mødet.

Andre medarbejdere har ifølge Carl Christian Pedersen efterfølgende udtrykt deres overraskelse over, at de heller ikke havde hørt om, at den kollektive opsigelse var under opsejling. Også derfor mener formanden, at det har været svært at opdage den alvorlige situation, før det var for sent.

- Kan I love, at I nu vender tilbage til den forhenværende situation - at 31 gamle rådgivere bliver erstattet med 31 nye?

- Vi kan love, at der vil blive løst de opgaver, der er. Jeg garanterer for, at der kommer den medarbejderstab, der er behov for. Senest ved udgangen af året er kontoret i Aars igen bemandet, så de kan løse de opgaver, der måtte være, slutter Carl Christian Pedersen, formand ved Agri Nord.