Det er dyrt at køre spritkørsel. Forsikringen dækker hverken bil eller fører.

Hver tredje nordjyde har kørt spritkørsel

Nordjyderne får en flov førsteplads når det kommer til at køre bil i påvirket tilstand i en ny undersøgelse

Det er forsikringsselskabet Gjensidige Forsikring, der har fået TNS Gallup til at spørge ind til danskernes holdning til at liste en lille brændert hjem bag rattet. I Nordjylland svarer 34 % ja.

Det er hovedsageligt mændene, der ikke kan lade bilen stå, når flasken er blevet løftet lidt for flittigt. Særligt i de små byer med under 10.000 indbyggere og blandt de mere velhavende ses der uklart på promillegrænserne.

Men det er ikke kun blandt bilisterne, holdningen skal ændres. Det er nemlig også kun en tredjedel der ville angive et familiemedlem, der vil køre beruset.

Men udover det er dumt og ulovligt, så kan det også blive en kostbar affære. Forsikringen dækker nemlig ikke skader på spritbilistens egen bil eller krop.

- Vi skal have gjort op med den kultur, som gør det odiøst at tage ansvar for hinanden, når der går spiritus i blodet. Spritbilisme kan få fatale følger for føreren af bilen men også for sagesløse mennesker. Derfor er der brug for en fælles, målrettet indsats, hvor flere aktører

går sammen om at skabe sikker trafik for alle i Danmark, siger Kim Rud-Petersen, der er nordisk koncerndirektør i Gjensidige.