Hver tredje Nordjyde: Morgenmaden skal klares på to minutter
Foto: Pressefoto- Statoil
Undersøgelsen om danskernes morgenmadsvaner er lavet af Userneed i samarbejde med Statoil.
Ny undersøgelse af danskernes morgenmadsvaner, viser at nordjyderne på flere punkter ikke følger resten af landet.
Morgenmaden er dagens vigtigste måltid, det har mange fået fortalt gennem hele deres liv. Nordjyderne må have hørt efter, for langt over landsgennemsnittet foretrækker den proteinrige skyr frem for det klasisske morgenbrød, det viser en ny undersøgelse lavet af Userneeds for Statoil.
Næsten hver tredje nordjyde foretrækker skyr med müsli fremfor groft brød, som ellers hitter i resten af landet. Det er kun hver femte i resten af landet, der har skyren som favorit.
Nordjyderne foretrækker et sundt måltid af gode råvare, men det må samtidig ikke tage for lang tid. 30, 9 procent af nordjyderne i undersøgelsen mener, at morgenmåden ikke må tage mere end 2 minutter, hvilket er topscore blandt landsdelene. Til sammenligning mener kun 26 procent af københavnerne og 17,5 procent af sønderjyderne det samme.
- Der er en oplevet travlhed i vores hverdag. Derfor har vi også en oplevelse af, at vores måltider ikke må tage lang tid at lave eller at indtage. Det kan vi se på tiden, vi bruger på aftensmaden såvel som morgenmaden, siger Christian Stenbak Larsen, madsociolog fra Metropol
På trods af at morgenmaden skal klares på to miutter svarer 80 procent af nordjyderne, at de aldrig køber deres morgenmad på vej til dagens gøremål.
Nordjydernes morgenmadsvaner:
- 48% spiser morgenmad med sig selv i hverdagen
- Hver femte foretrækker håndværkere, når de spiser brød til morgenmad
- 40% af nordjyderne foretrækker sort kaffe til morgenmaden, mens kun 14% er til mælk i kaffen eller kaffe latte og lignende
- 27% vil gerne forkæle sig selv ved at købe friskbagt morgenbrød fra bageren, tanken eller supermarkedet fredag
- 44% ønsker at spise morgenmad hver morgen i 2016