LIGE NU:

Hvetbo-aktier falder

Aktierne i Sparekassen Hvetbo falder 20 pct., efter at den børsnoterede sparekasse sent tirsdag aften offentliggjorde et underskud på 107 millioner kroner.

Handlen med Hvetbo-aktierne er dog relativt begrænset, og indtil videre er der kun omsat for godt 30.000 kr. i dag, hvor aktien er faldet fra kurs 60 til 48. Det skriver Børsen.

Bankens årsrapport for 2011 blev offentliggjort i en fondsbørsmeddelelse tirsdag aften efter kl. 22, og det store underskud er blandt andet udløst af, at man i den nordjyske bank må nedskrive 99,5 mio. kr. på udlån. Bankens samlede udlån udgør godt 1,3 mia. kr.

Banken meldte i januar ud, at man forventede et underskud på 70-75 mio. kr., men i regnskabet er det altså vokset til 107 mio. kr. før skat.

I sidste uge blev direktøren Jens Gamst Boelskifte opsagt og erstattet med den hidtidige HR-chef Lars Guldager, da bestyrelsen er utilfredse med de økonomiske resultater i banken.

At underskuddet er blevet over 30 mio. kr. større end de tidligere udmeldte forventninger forklares i regnskabet således:

"I forbindelse med aflæggelse af årsrapporten er der indhentet nye regnskabstal på større erhvervs- og landbrugssager, hvor den økonomiske tilstand i løbet af 4. kvartal har forværret kundernes kreditbonitet. Derfor er der sket reservationer på disse engagementer," står der i årsrapporten.