02:01

Foto: Torben Lykke Larsen (Arkiv)

1 af 2

Hvor skal pengene fra lockout bruges?

[size=2]I Mariagerfjord Kommune er der sparet 12 millioner i lærerlønninger under lockouten. Men nu er der politisk uenighed om, hvad pengene bør bruges til. [/size]

Efter 25 dage med lockout af lærerne har Mariagerfjord Kommune nu gjort besparelserne til lærerlønningerne op. Kommunen har sparet 12 millioner kroner. Men det er ikke helt problemfrit. Nu er der politisk uenighed i byrådet om, hvorvidt pengene skal bruges på skoleområdet eller ej.

- Jeg mener, at pengene ubeskåret skal gå til skoleområdet. Vi har afgangsklasser, der skal gøres klar til eksamen. Vi kan bruge penge til efteruddannelse, it og ja, rigtig mange ting, siger Mogens Jespersen (V.), der er formand for Børne- og Familieudvalget i Mariagerfjord Kommune.

Men borgmester H.C. Maarup er uenig:

- Det vil være nytænkning, hvis vi i kommunen opfatter det så firkantet, at alle pengene skal gå til det område, hvor pengene kommer fra. Pengene skal selvfølgelig også anvendes på andre områder, der er nødlidende. Sådan har vi altid styret vores økonomi, siger H.C. Maarup (Soc.Dem.).

På tirsdag holder Børne- og Familieudvalget i Mariagerfjord Kommune møde, hvor det endeligt besluttes, hvor pengene lander.

- Jeg forventer en utrolig livlig debat. Der er medlemmer fra flere forskellige udvalg, der alle gerne vil have del i pengene til deres områder, forklarer Mogens Jespersen.