I denne by slår krydstogtsgæster rekord

5995 krydstogtgæster ankom onsdag morgen til Skagen.

Onsdag var en knippelgod dag for krydstogtturismen i Skagen. Der blev nemlig sat dagsrekord. To krydstogtskibe ankom i løbet af morgenen med massevis af gæster. AIDAnova havde 5088 passagerer med til Skagen, mens der var 907 på Viking Jupiter.

Det faktum vækker stor glæde hos Cruise Manager Anne Sofie Rønne fra Cruise Skagen Denmark.

- Jeg er meget glad, fortæller hun til Kanal Frederikshavn. 

Der er 65 anløb i Skagen i år, og den stigende interesse for at besøge den nordlige by skyldes blandt andet, at AIDAnova, som er i Skagen i dag, sidste år tilføjede byen som et nyt stop på ruten.

Yngre gæster kommer til

Førhen plejede krydstogtskibet at sejle til til Skt. Petersborg i Rusland, men det er ikke længere muligt. AIDAnova besøger i år Skagen hele 13 gange. Første gang var i dag, mens sidste gang i år bliver tirsdag 7. november. 

AIDAnova, der ejes af Aida Cruises, som hører under Carneval Group, er ét af verdens største krydstogt-rederier. Gæsterne på krydstogtskibet er primært tyskere, og desuden består de af yngre gæster, end man normalvis ser i Skagen.

- Vi er vant til, at det er målgruppen 50+, som kommer til Skagen, men AIDAnova har også meget unge gæster med - faktisk både babyer og børn, fortæller Anne Sofie Rønne til Kanal Frederikshavn. 

Cruise Skagen Denmark fortæller til Kanal Frederikshavn, at krydstogtskibene igen er mere eller mindre fyldt op. Cirka 90 procent af kapaciteten er udnyttet. I første halvdel af 2022 var tallet typisk kun på 50 procent.


Seneste nyt

fra Nordjylland