LIGE NU:

"I er ikke velkomne"

"I er ikke velkomne". Det hedder en særudstilling på Bangsbo Museum, som i dag slår dørene op. Udstillingen sætter fokus på den behandling som de tyske flygtninge fik i årene efter 2. verdenskrig.

- Velkommen til, var de afsluttende ord, da Trine Bundgaard mandag klokken 13.00 bød de fremmødte velkommen på Bangsbo Museum, hvor udstillingen "I er ikke velkomne" blev åbnet.

Dermed blev de fremmødte altså hilst pænt velkommen til Trine Bundgaards første udstilling.

Udstillingen giver et indblik i østtyskernes flugt fra Den Røde Hær. En flugt, der for mange tyskere gik til Nordjylland. Trine Bundgaard studerer historie ved Aalborg Universitet. Udstillingen er hendes debut.

Mange har et rosenrødt billede af, hvordan de tyske flygtninge blev behandlet i Nordjylland. Det forsøger Trine Bundgaard at gøre op med via udstillingen.

- Faktum er, at de blev rigtig, rigtig grumt modtaget og blandt andet blev kaldt for parasitter og snyltere, siger Trine Bundgaard.

Men udstillingen er ikke kun et forsøg på at minde nordjyderne om denne del af besættelseshistorien - tyskerne trænger nemlig også til en genopfriskning.

- Der er mange tyske flygtningebørn, der kommer og besøger området her igen og gerne vil vide lidt om, hvordan det har været at bo i de her flygtningelejre, siger Trine Bundgaard.

Trine Bundgaards debutudstilling fortsætter resten af sommeren. Udstillingen kan både opleves på dansk og på tysk.