LIGE NU:

I klemme i sundhedssystemet

Fanget i ventelister
Danske patienter får ikke klar besked om, at de kan have ret til at blive behandlet i andre EU-lande end Danmark. Derfor risikerer de at blive fanget på ventelister herhjemme.
Det er Henrik Staun fra Nibe blevet.
- Jeg har hostet i de seneste 14 uger, og hverken min egen læge, en røntgenundersøgelse eller en øre-hals-næse læge har kunnet give svar på, hvad jeg fejler.

Henrik Staun blev derefter indstillet til en undersøgelse på Lungemedicinsk Ambulatorium på Aalborg Sygehus. Men her er ventetiden på ti til 12 måneder.

Mangler retningslinjer
Henrik Staun og andre i samme situation kunne måske slippe hurtigere gennem systemet, hvis de kunne blive undersøgt i udlandet. Sundhedsministeriet har bare ikke klare retningslinjer om, hvilke sygdomme, der giver ret til offentlig betalt behandling uden for landets grænser. Det betyder også, at ministeriet og regioner heller ikke oplyser borgerne om muligheden.

Kontakt Sundhedsministeriet
Regionsrådsmedlem i Region Nordjylland Mariann Geller opfordrer derfor borgerne til at kontakte sunhedsministeriet, for at få at vide om de kan få behandling i udlandet.