LIGE NU:

I lære som alt andet end direktør

Den nye regionsdirektør får en blød indkøringsperiode i Region Nordjylland.

Når Poul Bjerregaard sætter sig i stolen som regionsdirektør i Region Nordjylland fredag den 1. august, varer det længe, inden han for alvor kan slå sig til ro i den. Et stort program skal føre ham gennem de forskellige arbejdspladser i regionen for at give ham en fornemmelse af den arbejdsplads, han skal være direktør for.

Og det kan Poul Bjerregaard godt selv se fornuften i.

- Jeg er jo ikke ekspert i sygehuse, men jeg kender kulturen fra tidligere jobs, ligesom jeg har arbejdet med regional udvikling. Desuden skal jeg jo ikke være fagdirektør. Jeg skal være med til at udstikke en strategisk retning og få organisationen med, og det har jeg masser af erfaring i, siger Poul Bjerregaard

Skal møde ledere, medarbejdere og samarbejdspartnere

Derfor skal han nu "i lære" om alt det, han ikke har så stor erfaring med.

- Selvom jeg ikke skal være fagdirektør, så skal jeg selvfølgelig kende områderne, siger han. Jeg skal ud og have jord under neglene. Jeg skal ud at møde arbejdspladsernes ledelser og medarbejdere. For jeg vil gerne høre, hvordan de føler dagligdagen er på deres arbejdspladser. Jeg vil gerne vide, hvor det er godt, og hvor skoen eventuelt trykker.

Ude i marken
I de kommende uger kan man derfor møde Poul Bjerregaard i færd med at skubbe senge rundt på sygehuset sammen med portøren, se ham på operationsstuerne - dog uden aktiv medvirken i en operation - og opleve ham gå rundt mellem børnene på børneafdelingen.

Man kan også møde ham på Sødisbakke eller på Rehabiliteringscenter Strandgården.

Men direktørpligterne kan ikke vente for evigt. Poul Bjerregaard skal igennem en lang række møder med samarbejdspartnere som for eksempel de nordjyske kommuner, lægekredsforeningen og kommunaldirektørerne i Nordjylland.

Har læst op i sommerferien
Når hele det omfattende program er færdigt om to måneder, er Poul Bjerregaard for alvor klædt på til at trække i arbejdstøjet som direktør for regionen.

- Jeg har selv bedt om at komme rundt på den her måde for virkelig at få en fornemmelse af mit nye arbejdssted, siger han. Men samtidig har jeg brugt min sommerferie flittigt. Jeg har fået "læst op" på en række rapporter, dels faglige og dels om regionens økonomi. Og det har kun bekræftet mig i, at det er en spændende arbejdsplads, jeg starter på fredag den 1. august.