LIGE NU:

I morgen er det J-dag: Politiet holder øje

Klokken 20.59 fredag serveres årets julebryg. Politiet advarer på forhånd om ekstra sprit-razziaer på vejene.

Fredag aften er det J-dag - aka. julebrygs-dag - og det betyder masser af ølglade mennesker på værtshuse og restauranter landet over. 

I den anledning rykker politiet på vejene med kontrol og alkometertest. Politiet er klar med en landsdækkende målrettet indsats rettet mod spiritus-/narkotikakørsel i dagene fra torsdag den 2. november til søndag den 5. november.

- Politiet vil være til stede alle dage og udføre kontroller i anledning af frigivelsen af julebryggen.Politiet opfordrer derfor til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxi eller bus hjem, skriver politiet i en pressemeddelelse. 

Selv om den generelle holdning er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand,er spirituspåvirkede bilister fortsat involveret i hver syvende dødsulykke.

Ved den tilsvarende indsats sidste år blev der landet over i løbet af de fire kontroldage sigtet 105 spirituspåvirkede bilister, hvoraf 26 var involveret i færdselsulykker, mens 70 førere blev sigtet for at køre i narkotika- eller medicinpåvirket tilstand, hvoraf fire var involveret i færdselsulykker.