LIGE NU:

I Nordjylland har børnene godt styr på fyrværkerisikkerheden

Sidste nytår bød på det højeste antal fyrværkeri-ulykker blandt børn. Men ifølge en ny rapport fra Børneulykkesfonden er historien en helt anden i Nordjylland.

I Nordjylland har børnene rigtig godt styr på det med fyrværkerisikkerheden. Sidste nytår bød nemlig på det højeste antal fyrværkeri-ulykker med børn og unge i syv år. Men i Region Nordjylland skete der kun tre børneulykker, mod for eksempel Region Syddanmark, hvor der skete 22 ulykker med børn. Det er Børneulykkesfonden, der gør opmærksom på, at antallet af skader blandt børn er stigende. Selvom antallet af ulykker ikke er højt i Nordjylland, er det stadig vigtigt at passe på.

 

De 5 fyrværkeri-råd
De 5 fyrværkeri-råd
Foto: Sikkerhedsstyrelsen

 

Det er Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital, der indsamler ulykkesstatistik fra alle sygehuse i Danmark for nytårsdøgnet. Sidste års tal viser, at 81 børn under 15 år måtte en tur på skadestuen som følge af fyrværkeriskader. Men kun tre ud af de 81 børn er fra Nordjylland. 

Antallet af fyrværkeri-ulykker blandt børn og unge under 15 år svarer til en fjerdedel af de i alt 328 personer, der kom til skade med fyrværkeri, da 2015 blev skudt ind. I mere end hvert tiende tilfælde af børneulykkerne var der tale om en alvorlig ulykke. Langt over halvdelen af børnene havde selv antændt fyrværkeriet.

Det er dog vigtigt at gøre opmærksom på, at Region Nordjylland er den mindst befolkede region i Danmark. Derfor kan regionerne ikke helt sammenlignes.