I skyggen af Palm City

Naboer til det fremtidige feriecenter Palm City i Frederikshavn kommer til at bo i skyggen af centeret. Høje boligtårne vil rage næsten 50 meter op. Skyggevirkningerne bliver enorme mener naboerne, der er godt trætte af udsigten til at miste solens stråle

Masser af sollys vælter ind i stuerne hos naboerne til det planlagte fericenterprojekt Palm City. Men nu er der udsigt at stuerne bliver noget mørkere. For i Palm City er der planlagt fire boligtårne op til 12 etager - 48 meter i højden. De vil kaste store skygger over naboerne.

- Der vil ikke komme sollys ind i vores nyistandsatte stue i vintermånederne på grund af tårnene. Så det bliver en mørk vinter, siger Lisette Vikene og Jens Grau til TV2/NORD. Parret bor Skagensvej 106 og bliver nogle af de nærmeste naboer til Palm City.

I en rapport udarbejdet af det rådgivende ingeniørfirma COWI i samarbejde med Frederikshavn Kommune kan man se, at også 17 huse i Andelsboligforeningen Apholm - på ellers solrige sommeraftener - vil komme til at stå i skyggen af boligtårnene og en planlagt centerbygning.

- Vi plejer ellers at have nogle gode solrige sommeraftener i udestuen. Det er en skam, siger Kaj Ebbesen, der er beboer i andelsboligforeningen.

Folkene bag Palm City vil dog meget nødig gå ned i byggehøjden af en bestemt årsag.

- Fordelen ved at bygge højt er, at facaderne bliver slanke. Volumen på bygningerne bliver ikke så voldsom, som hvis vi skal gå ned i højde, sigerSiggi Strandeng, der er salgsdirektør i Palm City.

Den 24. oktober kl. 19.00 har kommunen indbudt borgerne til et møde i Musikkens Hus om ferieprojektet.

<b>Mere i TV2/NORD mandag kl. 19.30 </b>