LIGE NU:

IC4 tog i 2008

DSB forventer, at leverandøren af IC4-togene, Ansaldobreda, i starten af det nye år vil kunne søge Trafikstyrelsen om typegodkendelse af det første togsæt.

Forventer godkendelse
Når godkendelsen er givet, kan toget indsættes i landsdelstrafikken - som enkeltkørende togsæt og altså til kørsel under Storebælt.

Prøvekørsel det sidste halve år
- Vi glæder os meget, til vi kan give vores mange pendlere mellem landsdelene mulighed for at køre med det nye tog. Det sidste halve år har i alt fire togsæt kørt regionaltogsdrift mellem Århus og Aalborg og mellem Fredericia og Århus, og her har passagererne taget positivt i mod IC4-toget, siger Søren Eriksen.

Ansøgning i 2008
- Det er vores klare forventning, at Ansaldobreda i starten af det nye år kan indsende ansøgning til Trafikstyrelsen om at opnå typegodkendelse af det første enkeltkørende IC4-togsæt til at køre med passagerer i landsdelstrafikken, siger DSB's administrerende direktør, Søren Eriksen.

Indsættes i landsdelstrafikken
Når Ansaldobreda har indhentet typegodkendelsen, og erfaringerne fra indsættelsen af det første togsæt er i orden, forventer leverandøren at kunne levere 1-2 togsæt om måneden, som DSB successivt vil indsætte i landsdelstrafikken.

14 togsæt indsættes
I alt forventes 14 enkeltkørende togsæt indsat i landsdelstrafikken, hvor de primært vil blive indsat i InterCity- og InterCityLyn-trafikken mellem København, Aalborg og Lindholm og mellem København og Frederikshavn.

Fine prøvekørsler
Indsættelsen af IC4-togene i Jylland har givet færre problemer, end indsættelse af nye tog normalt har.
- Prøvekørslerne i Jylland er forløbet tilfredsstillende. Vi har kun få gange måttet lade IC4-toget erstatte af et andet tog på grund af tekniske fejl på toget. Og det er jeg tilfreds med, når man tager i betragtning, at vi fra starten slog fast, at der er tale om prøvekørsler, og at vi kunne være nødsaget til at tage IC4-togene ud af drift, siger Søren Eriksen.

140421exrsfuh 1

Buschauffør fortsat i kritisk tilstand efter sammenstød med autotransport på motorvejen ved Svenstrup

def_thumb,50_percent

play Hæder til frivillig: Villy er på mærkerne

IMG_4447

Britt blev iværksætter, da Danmark lukkede ned

Grøn Koncert

Musikalsk familiefest: Der bliver to grønne koncerter i Aalborg til sommer

140421exrsfuh 1

Buschauffør fortsat i kritisk tilstand efter sammenstød med autotransport på motorvejen ved Svenstrup

def_thumb,50_percent

play Hæder til frivillig: Villy er på mærkerne

IMG_4447

Britt blev iværksætter, da Danmark lukkede ned

Til forsiden

Til forsiden