Foto: Ib William Christensen (Arkiv)

Idømt tre års fængsel for groft hjemmerøveri

To yngre mænd er idømt en fængselsstraf på henholdsvis tre og treethalvt år for et groft røveri på en 51-årig mand fra Klarup.

De to gerninsmænd til et groft hjemmerøveri i Klarup i marts sidste år har fået 3 år og seks måneders og 3 års ubetinget fængsel. Det har Retten i Aalborg i dag afgjort.

- Straffen er tilfredsstillende. Det var det, de gik efter. Det er et vigtigt signal at sende, at man ikke kan træde ind på folks privatadresser, så det er godt, at straffen blev så hård, siger Sebastian Knop Reventlow, der er anklagerfuldmægtig i Nordjyllands Politi til TV2/Nord.

De to gerningsmænd er henholdsvis 18 og 19 år gamle, hvoraf den 19-årige er kendt af politiet i forvejen. De forklarer, at de blev bestilt til at give den 51-årige mand en lærestreg, fordi han sælger hash. De har begge anket sagen til Landsretten.

Under hjemmerøveriet blev en 51-årig mand overfaldet i sit hjem på Klarupvej syd for Aalborg. Manden blev overfaldet med peberspray, kvælertag og flere slag fra et slagvåben. Efter røveriet flygtede gerningsmændene i bil - og offeret blev kørt på hospitalet til traumebehandling.

Dagen efter blev fire unge mænd anholdt i sagen. Og nu er to af dem altså idømt deres straf.