LIGE NU:

Indbrudstyve går efter tøjbutikker

Det er højsæson for indbrud i tøjbutikker. I går gik det ud over en butik i Hadsund, og i nat var det en tøjbutik i Aabybro, der fik besøg af indbrudstyve.

Ved hjælp af en økse slog tyvene i nat hul i en blændet dør i Witting Herretøj i Aabybro. I løbet af få minutter havde de fjernet tøj fra butikken for knap 100.000 kroner.

-Det er lidt ulækkert, at man ligger og sover og så bliver ens familie vækket af sådan noget. Men vi må jo bare tage herned og rydde op, siger Niels Witting fra Witting Herretøj i Aabybro til TV2/NORD.

I går nat var det Fashion House i Hadsund der det gik ud over. Her brugte tyvene et koben til at bryde hoveddøren op, hvorefter de stjal jakker og trøjer for omkring 150.000 kroner.

Jeg føler lidt at der er folk der skider på en, fordi vi lægger utrolig meget arbejde i det her, siger butikschef Martin Bødker til TV2/NORD.

I begge tilfælde var tyvene gået målrettet efter mærkevarer fra vinterkollektionen, som butikkerne lige havde fået på hylderne. Hvordan tyvene efterfølgende skaffer sig af med tyvekosterne ved politiet ikke.

-Vi har ikke nogen indignation på, at der er en hælercentral her i Nordjylland, men jeg kan ikke udelukke det, siger politiinspektør Stig Lundbo, Nordjyllands Politi til TV2/NORD.

For at stoppe handlen med hælervarer samarbejder Politiet nu med Den Blå Avis, Gul og Gratis og eBay. Samtidig råder politiet folk til at tænke sig om en ekstra gang, inden man siger ja til et tilbud på usandsynligt billigt tøj.

-Så skal man have med i sine overvejelser, at strafferammen for hæleri er skærpet, så det er en dårlig ide, siger politiinspektør Stig Lundbo, Nordjyllands Politi til TV2/NORD.