Antallet af indbrud juleaften er på niveau med sidste år, der også lå lavt. Foto: Shutterstock (Arkivfoto)

Indbrudstyvene skånede Nordjylland juleaften

Måske var det flæsk, and og ris á la mande, der holdt tyvene hjemme. I hvert fald 'slap' Nordjylland med bare 10 indbrud juleaften.

Hos Nordjyllands Politi er man delvist lettet over, at der 'kun' var 10 indbrud i regionen juleaften. 

- Det er selvfølgelig ærgerligt for dem, der har haft ubudne gæster, men niveauet er jo nærmest under det, vi har set i perioder i Vendsyssel, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi Carsten Kjær. 

Indbruddene var fordelt over det meste af regionen. Der blev samlet set registreret 130 indbrud den 24. december. Det fortæller Rigspolitiet i en pressemeddelelse. 

I 2013, 2014 og 2015 modtog Nordjyllands Politi henholdsvis 18, 13 og 14 anmeldelser den 24. december. 

Læs også Overraskende få anmeldelser om indbrud juleaften

Dermed er antallet af indbrud i julen fortsat på samme relativt lave niveau som sidste år. Antallet forventes dog at stige i takt med at flere vender hjem fra juleferie. 

- Sidste år var et år med få indbrud set i forhold til de tidligere år. Vi glæder os over, at niveauet indtil videre ser ud til at være det samme i år, siger vicepolitiinspektør Lars Mortensen fra Nationalt Efterforskningscenter i Rigspolitiet.

Indbrudsniveau på højde med 2016. Kun 10 indbrud i Nordjylland juleaften. Foto: Rigspolitiet

- Men det er en utroligt krænkende oplevelse at finde sit hjem gennemrodet af indbrudstyve. Derfor er det fortsat et område, som vil være strategisk prioriteret i alle politikredse, siger han.

Derfor har politiet udarbejdet en operativ strategi mod indbrud i private hjem. Frem mod 2020 er det målet at nedbringe antallet af indbrud yderligere og øge antallet af gerningsmænd, som bliver anholdt og dømt.

Det skal blandt andet ske ved at øge kvaliteten af de spor, der sikres fra gerningsstederne, og ved i endnu højere grad at gå analytisk til værks for at se mønstre i gerningsmændene metoder. 

Indbrudsstatistik over de sidste år.

For blot fire år siden lå antallet af juleaften-indbrud på det dobbelte, og tallet for indbrud på første juledag er også faldende.