LIGE NU:

Indsats for socialt udsatte skal styrkes

Både folketingspolitikere og borgmestre vil nu sætte ind over for socialt udsatte, der lever et liv isoleret fra omverdenen.

Socialdemokraternes Bjarne Laustsen vil nu forhindre, at socialt udsatte som Eddie Erland Sørensen, der for nylig døde i sit hjem og først blev fundet flere dage efter, bliver væk i systemet. Han mener, kommunerne bør tilknytte en støtteperson til de borgere, der er i risiko for at blive glemt og overladt til ensomhed.

- Det kan jo gøres rent teknisk ved, at man laver et system med en SMS-kæde, eller at der er nogen, der ringer, eller et tryk-knap-system, hvor man ligesom giver lyd fra sig på en måde, der kan klares meget lavbureaukratisk, siger Bjarne Laustsen.

I Vesthimmerland kender man også til udfordringerne med socialt udsatte borgere, der melder sig ud af samfundet. Her mener man, at en SMS-kæde-løsning er både for omfattende og rammer ved siden af.

- Jeg tror, at den eneste måde, man kan gøre noget ved det her, det er ved at få et mentorkorps op at stå. Nu den her sag er kommet op, må vi bare konstatere, at det er ikke særlig rart, og kan vi være med til at gøre en forskel, så skal vi bare have det bygget på vores mentorkorps, siger kommunens borgmester Knud Kristensen.

Kommunen bruger i forvejen mentorer for socialt udsatte unge med stor succes, og ifølge borgmesteren er det en ordning, der nemt kan udvides.

Både Bjarne Laustsen og Knud Kristensen opfordrer almindelige borgere til at være opmærksom på dem, der bor omkring dem og kontakte kommunen, hvis de oplever noget underligt.