LIGE NU:

Indsigelser mod Bilka-planer i Hjørring

Naturstyrelsen har nu sat en midlertidig stopper for Hjørrings planer om at lave et Bilkacenter.

Balladen om et Bilka i Hjørring i stedet for A-Z har raset i årevis. Hjørring Kommune har lavet en lokalplan, som vil placeret et bydelscenter med salg af fødevarer på Ringvejen i Hjørring.

Den lokalplan har Naturstyrelsen nu gjort indsigelser imod. En rundspørge, som TV2/Nord har lavet, viser også, at en stribe handelsstandsforeninger i de større og mindre byer rundt om Hjørring vil gøre indsigelser imod Bilka-projektet. De frygter nemlig butiksdød.

Medlem af SF fra Hjørring Byråd, Jørgen Bing, græder ikke over Naturstyrelsens indsigelse, der er sendt til Hjørring Kommune den 28. marts.

- Vi er meget tilfredse med Naturstyrelsens indsigelse i SF. Vi mener stadig, at et Bilkacenter i Hjørring vil skade mange bymidter i området, siger Jørgen Bing til TV2/Nord.

Ole Ørnbøl, der er formand for Teknik og Miljøudvalget i Hjørring Kommune ser ikke indsigelsen som et endegyldigt stop for planerne om et Bilka.

- Det er ikke usædvanligt, at Naturstyrelsen kommer med en veto-indsigelse. Teknisk forvaltning går nu i dialog med Naturstyrelsen og drøfter mulige løsninger på det, siger Ole Ørnbøl.