LIGE NU:

Ingen garanti til Brovst Sygehus

Jammerbugt kommune får ingen politisk garanti fra Regionsrådet. De ønsker ellers Brovst Sygehus omdannet til et sundhedshus. Det står klart efter torsdagens debat på TV2/NORD.

Jammerbugt Kommune ønsker en håndfæstning fra Regionsrådet på, at Brovst Sygehus i fremtiden vil bestå som sundhedshus i et samspil mellem kommune og region. Den ønsker flertallet i regionsrådet ikke at give.
- Hvis vi skrev det ønske til protokols, så ville det jo være det samme, som at give Brovst Sygehus en blankocheck, og det vil vi ikke, siger Ole Albæk fra Borgerlisten under debatten på TV2/NORD.

Selvom Kim Bennike fra Dansk Folkeparti, der også sidder i byrådet i Jammerbugt Kommune, revsede både Anders Broholm fra Venstre og Per Larsen fra de Konservative, så fik han heller ikke nogen garanti fra sine sædvanlige samarbejdspartnere - ikke på skrift i hvert fald.
- Jeg har ikke hørt nogen, der ikke vil arbejde henimod at give Brovst Sygehus en eller anden form for sundhedsstatus, så derfor synes jeg ikke det skal skrives ned, siger Per Larsen (Kons.).

Anders Broholm fra Venstre er enig.
- Jammerbugt Kommune er kommet med et godt og konstruktivt oplæg, som jeg synes vi skal forsøge at få til at blive til virkelighed, men det skal ikke skrives ned, siger han.