LIGE NU:

Ingen grund til bekymring hos bankkunder

Hvis Nordjyske Bank opkøber Nørresundby Bank, så er der ingen grund til, at kunderne skal bekymre sig, siger bankdirektør i Nørresundby Bank, Andreas Rasmussen.

Torsdag bliver det afgjort om Nordjyske Bank opkøber Nørresundby Bank. Men ifølge bankdirektør Andreas Rasmussen i Nørresundby Bank, så er der ingen grund til bekymring hos kunderne ved en eventuel sammenlægning:

- Hvis sammenlægningen lykkedes, så får kunderne lov til at beholde det samme kontonummer, filialerne er i stor udstrækning også det samme og dermed vil de også blive betjent af de samme rådgivere ude i afdelingerne, udtaler Andres Rasmussen.

Lars Krull er seniorforsker ved Aalborg Universitet og forsker i blandt andet banker og sparekasser. Ifølge ham, kommer en sammenlægning af de to banker heller ikke til at have nogen betydning for kunderne i Nørresundby Bank:

- Som kunde sker der ingenting, man skal bare sætte sig derhjemme og vente. Man får måske en dag nogle breve og et dankort med et andet logo, men det betyder ikke ændringer som kunde, siger Lars Krull.

Et sted, hvor en eventuel sammenlægning kommer til at kunne mærkes, er i stabsafdelingen:

- De edb-programmer man løser i Frederikshavn, dem løser man også i Nørresundby på nuværende tidspunkt. Og det er klart, at ved en sammenlægning skal de kun løses et sted - nemlig i Nørresundby. På den måde kan man effektivisere og spare nogle hænder i stabsafdelingerne. Det er det hele øvelsen går ud på - at rationalisere og gøre tingene billigere, hvis det er muligt, siger bankdirektør i Nørresundby Bank Andreas Rasmussen.