05:08

Mette Fuglsang fra Aalborg lider af tvangsoverspisning. Hun står frem med sin sygdom for at hjælpe andre. Foto: Michael Andersen

1 af 2

Ingen hjælp mod overspisning

40000 danskere lider af tvangsoverspisning. Men selvom eksperter mener, at der er tale om en sygdom, så er spiseforstyrrelsen ikke godkendt som diagnose. Det har fået Landsforeningen mod spiseforstyrrelser til at oprette behandlingstilbud i Aalborg.

Godt 5000 danskere lider af spiseforstyrrelsen anoreksi, og 30000 lider af bulimi. De to spiseforstyrrelser har anerkendte dioagnoser, og derfor kan patienter få gratis behandling.

Virkeligheden er en helt anden for de godt 40000 danskere, som lider af tvangsoverspisning. Lidelsen er nemlig ikke godkendt, og derfor er der ingen offentlig og gratis behandling til de ramte.

- Det er en rigtig dårlig situation for de mennesker, som lider af tvangsoverspisning. Der findes simpelthen ikke noget behandlingstilbud til dem, så de må hjælpe sig selv, siger generalsekretær i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser, Steen Andersen.

Foreningen har på forsøgsbasis oprettet behandlingstilbud i fem af landets største byer - blandt andet i Aalborg.

- Vi har allerede nu rigtig gode erfaringer med at behandle tvangsoverspisning. Dem sender vi videre til Sundhedsstyrelsen, og så håber vi, at tvangsoverspisning kommer med på det danske behandlingsprogram i 2015, siger Steen Andersen.