Foto: arkivfoto

Ingen kranbiler ved tunnellen

Forslaget om at placere kranbiler ved Limfjordstunnellen for at undgå trafikpropper ved uheld bliver ikke til noget.

Vejdirektoratet dropper ideen om at placere kranbiler ved hver ende af Limfjordstunnellen. Det fortæller DR Nordjylland.

Forslaget opstod tilbage i januar og skulle være opskriften på at komme ventetid ved trafikuheld i tunnellen til livs.

Men kranbilerne kan i følge afdelingsleder Kim Jansen fra Vejdirektoratet først komme i aktion, når politiet er færdige med deres undersøgelser, og det tager typisk 15 til 30 minutter.

- I og med at kranbilen tager gennemsnitligt 17-18 minutter om at nå frem, så er det tit, at den holder og venter på signalet fra politiet om, at de nu har tilladelse til at slæbe væk. Så det er ikke kranbilen, der er flaskehalsen, siger Kim Jansen til DR Nordjylland.

I forbindelse med forslaget har Vejdirektoratet indtil videre blot kigget på responstiden på 35 uheld over de seneste 15 måneder. Nu vil vi analysere hvert uheld for sig og kigge på årsagerne, siger Kim Jansen.

- Hvis vi ser en tendens til, at det er større afstand mellem bilerne, for højhastighed eller meget krydsning fra det inderste spor til det yderste eller omvendt, så vil vi forsøge at informere eller skilte os ud af det, siger han.

I gennemsnit går der i følge Vejdirektoratet 34 minutter fra et uheld bliver anmeldt i tunnellen, til at vejen igen er ryddet.