Ingen penge til at forhindre lægemangel i Aalborg Kommune

Politikerne i Aalborg kommune er fortørnet over, at kommunen blev forbigået, da regionsrådet i går besluttede at søge penge hos staten til at bygge 5 nye behandlerhuse og på de måde sikre lægedækning i udkantskommuner. Indenfor de næste 10 skal kommunen nemlig finde 82 nye læger. Værst ser det ud i den nordøstlige del af kommunen.

Lægen i Hals går på pension om få år. Hvis ikke praksissen sælges, står mere end 2500 borgere uden læge. Den samme situation er gældende for 5 andre læger i området.

- Inden for 5 år har vi ingen læger i den nordøstlige del af Aalborg Kommune. Det er meget alvorligt. Det er 15.000 mennesker, der til den tid ingen lægedækning har, siger Marian Geller, (Venstre), 2 viceborgmester, Aalborg Kommune.

Hun er også medlem af forretningsudvalget i Region Nordjylland og tog forbehold for placeringen af de 5 behandlerhuse, som Regionen vil søge penge til hos staten.

Ansøgningerne betyder nemlig, at der ingen penge bliver til at gøre noget for den spirende lægemangel i Aalborg Kommune, der pt. mangler 9 læger.

Regionen har altså ingen penge til den indsats, trods en rapport fra Aalborg Kommune, der viser at kommunen skal erstatte og finde mellem 76 og 82 nye læger inden 2020.

- Det er dybt kritisabelt og meget alvorligt for Aalborg Kommunes borgere, siger Marian Geller (Venstre).

Sundhedshuset ved politigården vil kommunen gerne have flere af. Problemerne i Aalborg Kommune begrænser sig nemlig ikke til udkantsområderne i den store kommune, også i midtbyen er der problemer.

- Det holder jo ikke, at når der kommer nye studerende eller nye borgere til vores kommune, så er der ingen praktiserende, eller når læger lukker ned, så står patienterne uden en praktiserende læge. Det er ikke godt nok, det skal regionen gøre noget ved, siger Thomas Kastrup Larsen (Soc.dem.), Rådmand, Sundhed & Bæredygtig udvikling, Aalborg Kommune.

Forsiden lige nu